Rudi Fuchs, kunsthistoricus en voormalig directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, is samen met tentoonstellingsmaker Maarten Bertheux verantwoordelijk voor de samenstelling van ARTZUID 2015. De vierde editie van de tweejaarlijkse Internationale Sculptuurroute in Amsterdam wordt gehouden van 22 mei tot 22 september 2015. De 2.5 kilometer lange route gaat langs de Apollolaan, de Minervalaan en de Zuidas. Fuchs heeft een innovatief tentoonstellingsconcept ontwikkeld met 18 ‘podia’ op de open plekken van de route. De geselecteerde kunstenaars krijgen ieder een eigen podium dat wordt ingericht met meerdere monumentale beelden. Deelnemende kunstenaars zijn internationale grootheden, o.a. Georg Baselitz, Jaume Plensa, Tony Cragg, KAWS, John Chamberlain, Ulrich Rückriem, Georg Herold en Mimmo Paladino.

ARTZUID is dag en nacht gratis toegankelijk en goed bereikbaar met het openbaar vervoer via Station Zuid of tram 2, 5, 16, 24 en 25.

Art-Zuid

Foto: Fuchs en Rückriem tijdens de eerste oriënterende besprekingen in Amsterdam

ARTZUID infopaviljoen
Minervalaan 1
Dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur
Catalogus en routekaart verkrijgbaar
Keuken met kleine kaart: ontbijt, lunch en borrelhap

Lees meer op de website van ARTZUID

ontdek