Leerlingen van de bovenbouw van het Basisonderwijs in Tubbergen maken kennis met de Stèles van Ulrich Rückriem op Landgoed Baasdam.

De kennismaking bestond uit twee delen; een excursie naar het landgoed waar een onderzoek naar de Stèles plaatsvond en aansluitend een praktijkopdracht op school.

De kunstwerken werden formeel onderzocht op uiterlijke kenmerken en er werd zoveel mogelijk informatie verzameld over de overeenkomsten en verschillen. Na verhalen over de kunstenaar en zijn manier van werken werd er op locatie geprobeerd de ‘geheimen’ te ontrafelen over formaten, afstanden, de stenen en breuklijnen.
Met deze kennis werd er op school door de leerlingen een eigen Stèle ontworpen met eenvoudige vormen en stevige materialen zoals steen, marmer en hout. Er werd gelet op balans, stevigheid, kleur en compositie. Zo ontstonden er 75 verschillende en persoonlijke stèles.

Saskia Griepink
Educatie

ontdek