In het kader van de grote Ruilverkavelingsactie in Weerselo-Dulder waarbij het land opnieuw werd ingedeeld en verdeeld ontstaan er in de jaren 90 Land Art kunstwerken in Twente. Deze werden geplaatst in opdracht van de gemeente Weerselo (nu gemeente Dinkelland), provincie Overijssel en Praktijkbureau Beeldende Kunstopdrachten.
Aan de Langedijk bij Saasveld bijvoorbeeld, situeert kunstenaar Adam Colton een kunstwerk bij de klootschietbaan.
Het kunstwerk staat op een glimmende zwarte sokkel van graniet en is gemaakt van brons
Het graniet weerspiegelt het gras. Het bronzen beeld is een langerekte liggende vorm net als de klootschietersbaan en ziet eruit alsof het zo weg kan vliegen. De snelheid en vaart zit in de vorm van het beeld. Adam Colton heeft hier de actie en beweging van het klootschieten willen vangen in zijn kunstwerk.

Lees ook het artikel uit de publicatie Landschapskunst in het ruilverkavelingsgebied Weerselo-Dulder
HERMAN DE VRIES ADAM COLTON STANLEY BROUWN PETER FEND
Uitgever: Praktijkburo Beeldende Kunstopdrachten, Amsterdam 1993

Blog Adam Colton

ontdek